Kuşburnu bitkisinin faydaları yararları

20 Ekim 2017 Yazan  
Kategori BİTKİLER VE SAĞLIK

KUŞBURNU VE MUCİZEVİ FAYDALARI
Yurdumuzun çeşitli yörelerinde doğal popülasyon halinde yaygın olarak bulunan kuşburnu, içerdiği mineral madde ve vitaminler yönünden gıda ve ilaç sanayinde aranan bir bitki durumundadır.

Kuşburnu meyveleri C,P (Permeabilite), A, B1, B2, E ve K vitaminleri ile mineral maddelerden özellikle P ve K elementleri bakımından oldukça zengindir. 100 gr. Kuşburnu da bir sandık portakala eş değer C vitamini vardır. Kuşburnu meyvesi limon ve domatesten 30-40 defa, elmadan ise 300 defa daha fazla vitamin içermektedir.

Kuşburnu meyveleri marmelat, reçel, meyve suyu, bitkisel çay ve bebek mamalarının yapımında; ayrıca C vitamini bakımından fakir olan diğer meyve ve sebze sularının da vitamince zenginleştirilmesinde kullanılmaktadır. Çiçek ve yaprakları da bitkisel çay olarak değerlendirilmektedir.
Başta C vitamini olmak üzere bol miktarda vitamin ve mineral içeren çok besleyici bir besindir.

Kuşburnunun Faydaları:
1- Vücut direncini arttırır. Vücuda ve gözlere kuvvet verir.
2- Kan dolaşımını hızlandırır ve kanı temizler.
3- Bağırsakları yumuşatan ve sindirimi kolaylaştıran
4- Kuşburnu iyi bir idrar söktürücü olarak kabızlıkta faydalıdır. İshali keser. Vücuttaki atık maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur.
5- Bağırsak kurtlarını düşürür.
6- Kansere karşı koruyucudur. Romatizma şikâyetlerini ve ağrılarını hafifletir.
7- Kandaki insülin miktarını ayarlamaya yardımcı olduğundan Şeker hastalarına çok iyi gelir.
8- Selülit oluşumunu engeller.
9- Basur rahatsızlığı olanlara da yararlıdır.

Kuşburnu Nasıl Kullanılmalıdır
Kuşburnu daha çok çayı yapılarak kullanılır.
* Kuşburnundan ayrıca reçel, meyve suyu, bebek maması ve yağ da elde edilmektedir.
* Kuşburnunun kurutulan yaprakları kaynatılıp soğuduktan sonra suyu süzülerek kırışmış ciltlere konursa faydası görülür.
* Kuşburnu çekirdeğinden elde edilen kuşburnu yağı Kuşburnu yağı cilt hücrelerini yenileyici, cildi koruyucu, kırışıklıları giderici ve yaşlanmayı geciktirici özellikleri ile kozmetik alanında sıklıkla kullanılmaktadır.

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Enter Google AdSense Code Here

Yorumlar



Yorum Yazaken SeviyeLi YorumLar Yazınız.!